ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Σε περίπτωση που ο θάνατος συμβεί στο σπίτι, εφόσον διαπιστωθεί από το γιατρό τηλεφωνείστε απευθείας ή επισκεφτείτε το γραφείο τελετών. Θα σας απαλλάξει από πολλές φροντίδες και άσκοπες κινήσεις. Το γραφείο είναι αυτό που θα ελέγξει την ορθότητα του πιστοποιητικού ιανάτου για να μην έχετε προβλήματα μετέπειτα λόγο λάθους στοιχείων. Το γραφείο είναι αυτό που θα μεριμνήσει την τακτοποίηση της σορού (άλλαγμα κλπ και γενικότερα θα σας πληροφορήσει τι πρέπει να γίνει στην συνέχεια). Σύμφωνα με τους νόμους του κράτους ο ενταφιασμός επιτρέπεται μετά την πάροδο 12 ωρρών από τη στιγμή του θανάτου.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ Η ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Σε περίπτωση που ο θάνατος συμβεί στο νοσοκομείο ή στην κλινική κλπ. Χρεάζεται από τα συγγενικά πρόσωπα να έχουν την ταυτότητα του θανόντος για να την επιδώσουν στο γιατρό του ιδρύματος προς σύνταξη της πιστοποιήσεως θανάτου. Πολλές φορές στα ιδρύματα κατά τη στιγμή του θλιβερού συμβάντος επεμβαίνουν ατυχώς διάφοροι και προσφέρονται να βοηθήσουν την οικογένεια. Στις περιπτώσεις αυτές σας συμβουλεύουμαι να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό για την έκδοση του πιστοποιητικού θανάτου και ταυτόχρονα να κάνετε κλήση στο γραφείο τελετών για τα περαιτέρω.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ (ΤΡΟΧΑΙΟ – ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΛΠ).
Στην παραπάνω περίπτωση καλέστε αμέσως το γραφείο τελετών για να σας απαλλάξει από τις πρόσθετες φροντίδες που απαιτεί ο νόμος, όπως κάλεσμα της αστυνομικής αρχής, εγκληματολογικής υπηρεσίας, ιατροδικαστή κλπ.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ
Στην περίπτωση αυτή καλέστε το γραφείο μας και του αναθέτετε τα πάντα, δηλαδή τακτοποίηση σορού, μεταφορά αυτής στον επιθυμητό σας τόπο και διεκπαιρέωση της όλης τελετής, χωρίς εσείς να προβείτε σε καμία άλλη ενέργεια.